Nieuws

Sparen via de B.V. in plaats van in privé

Spaargeld, beleggingen en onroerend goed (m.u.v. de eigen woning die in box 1 behoort) behoren tot het box 3 vermogen. Niet de werkelijk behaalde rendementen over het vermogen worden belast maar er wordt een fictief rendement verondersteld welke belast is tegen 30%. 

Lees meer

Schenk de “jubelton” aan je (klein)kind of aan iemand anders in 2017

December is dé feestmaand bij uitstek. Ouders, opa’s en oma’s willen hun (klein)kinderen dan nog eens verrassen met een leuk extraatje. Een schenking ! Naast de jaarlijkse vrijgestelde schenkingen kun je ook gebruik maken van wat wij fiscalisten, “de jubelton” noemen.

Lees meer

Tips eigen woning

1. Maak een keuze tussen box 1 en box 3 :Vanwege de huidige relatief lage hypothecaire rente en de nieuwe forfaitaire rendementen in box 3, kan het fiscaal aantrekkelijk zijn om uw eigenwoningschuld niet in box 1 maar in box 3 te laten vallen. Vanwege de afbouw van het tarief waartegen u de hypotheekrente in box 1 in aftrek kunt brengen (in stapjes tussen 2018-2023) neemt het voordeel van herfinanciering in de toekomst toe.

Lees meer

Feestmaand december komt er weer bijna aan. Benut de schenkingsvrijstellingen !

Met de feestmaand december alweer bijna in aantocht is het goed om te weten welke mogelijkheden er zijn om belastingvrij schenkingen te kunnen doen aan uw (klein)kinderen.
Het is immers als ouder veel leuker om te schenken met de warme hand (bij leven) dan met de koude hand (bij overlijden).
Het is als ouder toch geweldig om je kind of kleinkind te verrassen met een extra “financieel geschenk” 

Lees meer

Belastingplan 2018

Tijdens Prinsjesdag is de Miljoenennota gepresenteerd door de Minister van Financiën en is ook het Belastingplan 2018 bekend geworden. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

Lees meer