Nieuws

Feestmaand december komt er weer bijna aan. Benut de schenkingsvrijstellingen !

Met de feestmaand december alweer bijna in aantocht is het goed om te weten welke mogelijkheden er zijn om belastingvrij schenkingen te kunnen doen aan uw (klein)kinderen.
Het is immers als ouder veel leuker om te schenken met de warme hand (bij leven) dan met de koude hand (bij overlijden).
Het is als ouder toch geweldig om je kind of kleinkind te verrassen met een extra “financieel geschenk” 

Lees meer

Belastingplan 2018

Tijdens Prinsjesdag is de Miljoenennota gepresenteerd door de Minister van Financiën en is ook het Belastingplan 2018 bekend geworden. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

Lees meer

Beloning voor uw studerend kind

Heeft u studerende kinderen en bent u daarnaast ondernemer of onderneemster ? De kosten van studerende kinderen zijn vaak torenhoog.  Niet zelden moet u uw kind iedere maand een flinke toelage verstrekken om de studie te kunnen bekostigen. Wellicht kunt u uw dochter of zoon op de loonlijst van uw onderneming zetten. Er is altijd wel een baantje te vinden in de zaak wat uw zoon of dochter naast de studie kan doen.

Lees meer

De beperkte gemeenschap van goederen

Voor huwelijken die op dit moment worden afgesloten geldt als standaard dat zij in gemeenschap van goederen zijn gehuwd. Voor eenieder die dit niet wilt kan hiervan afwijken worden door middel van het opstellen van huwelijkse voorwaarden.

Lees meer

Wet DBA huidige stand van zaken

In de wet DBA zijn opdrachtgever en opdrachtnemer (ZZP-er) samen verantwoordelijk voor de fiscale gevolgen als de belastingdienst oordeelt dat er sprake is van een dienstbetrekking. Met een door de belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomst en de werkzaamheden conform het contract uitvoeren, kunnen ze dit voorkomen.

Lees meer