Nieuws

Beloning voor uw studerend kind

Heeft u studerende kinderen en bent u daarnaast ondernemer of onderneemster ? De kosten van studerende kinderen zijn vaak torenhoog.  Niet zelden moet u uw kind iedere maand een flinke toelage verstrekken om de studie te kunnen bekostigen. Wellicht kunt u uw dochter of zoon op de loonlijst van uw onderneming zetten. Er is altijd wel een baantje te vinden in de zaak wat uw zoon of dochter naast de studie kan doen.

Lees meer

De beperkte gemeenschap van goederen

Voor huwelijken die op dit moment worden afgesloten geldt als standaard dat zij in gemeenschap van goederen zijn gehuwd. Voor eenieder die dit niet wilt kan hiervan afwijken worden door middel van het opstellen van huwelijkse voorwaarden.

Lees meer

Wet DBA huidige stand van zaken

In de wet DBA zijn opdrachtgever en opdrachtnemer (ZZP-er) samen verantwoordelijk voor de fiscale gevolgen als de belastingdienst oordeelt dat er sprake is van een dienstbetrekking. Met een door de belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomst en de werkzaamheden conform het contract uitvoeren, kunnen ze dit voorkomen.

Lees meer

Bedrijfsopvolging

De bedrijfsopvolging is een complex proces waarbij er veel zaken goed geregeld moeten worden. Van belang is dat er een goed inzicht is in de verschillende te zetten stappen, de (mogelijke) opties daarbij en de (fiscale) gevolgen daarvan.

Lees meer

Verhuur van garageboxen

Er wordt veel geprocedeerd bij de rechter en gediscussieerd met de belastingdienst over de btw bij verhuur van garageboxen.

Lees meer