Nieuws

Vacature Assistent-Accountant

Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar een Assistent-Accountant

Van de Graft is een accountantskantoor met circa 60 medewerkers waar de lijnen kort zijn. Een bedrijf waar deuren altijd open staan en we elkaar optimaal inspireren en motiveren. We zorgen dat een oplossing voor onze cliënten altijd dichtbij is. Of het nu draait om belastingadvies, bedrijfsbegeleiding, loonadministratie of juridische ondersteuning.

Lees meer

Eigen woning

De rente op de eigenwoningschuld is nog maar 30 jaar aftrekbaar als gevolg van de in 2001 ingetreden regeling. Vanaf 2013 is de aftrek van de rente op de eigenwoningschuld verder beperkt door te eisen dat een eigenwoningschuld ten minste annuïtair in maximaal 360 maanden (30 jaar) daadwerkelijk moet worden afgelost.

Lees meer

De innovatiebox wordt in Nederland te weinig toegepast!

De Nederlandse overheid wil innovatie in Nederland onder andere bevorderen met de fiscale stimuleringsmaatregel ‘de innovatiebox’.

Lees meer

Uw aangifte inkomstenbelasting 2017 – Simpel of toch niet ?

Het is weer tijd om uw aangifte inkomstenbelasting over 2017 in te dienen. Vanaf 1 maart 2018 kunt u dit doen via het aangifteprogramma van de Belastingdienst. De Belastingdienst heeft voor u al de meeste gegevens vooraf ingevuld. Lekker makkelijk maar is het ook verstandig om er maar klakkeloos vanuit te gaan dat alles perfect is ingevuld door de Belastingdienst ?

Lees meer

Vanaf 2018 terugvragen btw over oninbare vordering – gewijzigde wet

Vanaf 2018 worden openstaande vordering die al langer dan 12 maanden vanaf de uiterste betaaltermijn openstaan aangemerkt als oninbaar voor de omzetbelasting. De btw over deze oninbare vordering moet u dan terugvragen in het btw-tijdvak waarin deze 12 maandstermijn is verstreken. U moet er daarbij wel op attent zijn dat als uw debiteur op een later tijdstip alsnog betaalt, u de teruggevraagde btw wederom moet aangeven en afdragen.

Lees meer